Szeri László vagyok, hobbimat tekintve amatőr asztrofotós.

Az éjszakai ég alatti távcsöves észlelés során akár több tízmillió!! évvel ezelőtti fényeket, fotonokat kapkodunk el. Ezek átszelve az Univerzum nagyon apró!! térrészét, éppen most csapódnak kameráink érzékelőibe. Ha például egy darázs szárnyát szeretnénk állóképként fotózni, a másodperc törtrészéig szabad csak exponálni. Az Univerzum csodáinak állóképként lefotózása ehhez mérten egy ráérős munka, akár 1000 év múlva is ugyanazt a "pillanatképet" fogjuk majd látni például az M51 galaxis-párosról.

Az oldalakon, galériákban, blogban ehhez a hobbimhoz mérten csakis és kizárólag asztrofotós, amatőrcsillagász tartalmakra lehet számítani...

Javaslom a képeknél, főként a galériákban, hogy kattints minden olyan képnél a teljes méretre, ahol megjelenik a jobb alsó sarokban az ikon. Az oldalakon csak afféle indexképek jelennek meg, a teljes vizuális élmény, avagy a pontos tartalom a teljes méretű képeknél, képekben van. A galériákban, blogokban megjelenő képek mind saját készítésűek, szerzői jogvédelmem alatt állnak. A felhasználásukhoz engedély szükséges, melyet az szlaci(kukac)szlaci.hu címre írt levélben lehet megkapni. A bemutatott módszerek és átalakítások csak saját felelősségre végezhetőek, ezekért semminemű felelősséget nem vállalok. Amennyiben egy linkelt kép vagy diagram más forrásból származik, úgy az a kép alatt látható.