Szeri László vagyok, egyik kedvenc hobbim az amatőr asztrofotózás, távcsőépítés, különféle műszerek átalakítása.

Az éjszakai ég alatti távcsöves észlelés során több tízmillió!! évvel ezelőtti fényeket, fotonokat kapkodunk el, ha kinézünk a galaxisunkból. Ezek átszelve az Univerzum nagyon apró!! térrészét, éppen most csapódnak kameráink érzékelőibe. Az Univerzum távoli csodáinak állóképként lefotózása ehhez mérten egy ráérős munka, akár 1000 év múlva is ugyanazt a "pillanatképet" fogjuk majd látni mondjuk 40 millió fényévnyire egy galaxis-párosról. Ennél az ún. mélyég fotózásnál tehát nem kell kapkodni, ahol viszont minden percben változik minden, az a Napunk észlelése, mely a hobbin belül is a kedvencem. Kellően komoly fókuszhosszokkal elérhető különféle hullámhosszokon a Nap foto-és kromoszférájában olyan apró részletek megörökítése, mely fantasztikusan mutatja a mágneses mezők morfológiáját. 

Az oldalakon, galériákban, blogban ehhez a hobbimhoz mérten csakis és kizárólag asztrofotós, amatőrcsillagász tartalmakra lehet számítani...

Javaslom a képeknél, főként a galériákban, hogy kattints minden olyan képnél a teljes méretre, ahol megjelenik a jobb alsó sarokban az ikon. Az oldalakon csak afféle indexképek jelennek meg, a teljes vizuális élmény, avagy a pontos tartalom a teljes méretű képeknél, képekben van. A galériákban, blogokban megjelenő képek mind saját készítésűek, szerzői jogvédelmem alatt állnak. A felhasználásukhoz engedély szükséges, melyet az szlaci(at)szlaci.hu címre írt levélben lehet megkapni. A bemutatott módszerek és átalakítások csak saját felelősségre végezhetőek, ezekért semminemű felelősséget nem vállalok. Amennyiben egy linkelt kép vagy diagram más forrásból származik, úgy az a kép alatt látható.